Aan de Slag!
AVROTROS

S10 zowel machinist als reiziger op denderende Songfestival-trein

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. S10 zowel machinist als reiziger op denderende Songfestival-trein

Aan De Slag! zendt deze week uit vanuit Turijn, waar Bart verslag doet van het Eurovisie Songfestival. S10 komt regelmatig langs in de studio om haar favoriete tracks te laten horen en updates te geven.


Vandaag is de eerste dag dat Bart zijn radiouitzending op locatie vanuit Turijn doet, en het is ook de eerste keer dat S10 de studio kan aanschouwen. Via 1mets10.avrotros.nl kun je laten zien dat je #1mets10 bent en een mooie boodschap voor de zangeres achterlaten, die gedurende de hele week fysiek in de studio bijgeplakt worden.

Denderende Songfestival-trein

Maar hoe gaat het met S10, en hoe zit ze op die denderende Songfestival-trein? Je kunt volgens Bart voorin zitten en de koers bepalen, een reiziger zijn en je mee laten voeren, of je kunt er aan één arm achteraan bengelen. "Ik denk dat ik zowel machinist ben als reiziger", zo vertelt S10. "Ik heb denk ik wel de controle, maar ik laat het ook allemaal maar op me af komen, want zoiets kun je gewoon niet voorspellen."

Video niet beschikbaar

Hoe is De Diepte ontstaan?

S10 vertelt over hoe het Songfestival-balletje voor haar is gaan rollen. Ze had al de kern en de zin 'In de diepte hoor ik steeds maar weer je naam'. Vervolgens is ze na een gesprek met de commissie de studio in gegaan, waarna De Diepte ontstond.

Hoe voelt het als je dan eindelijk op zo’n groot podium je song mag doen? S10 is naar eigen zeggen best wel relaxt, maar ook heel gefocust. Vanavond is de officiële rehearsal en de jury finale.

Video niet beschikbaar

S10 wil Europa bereiken met eigen muziek

Amy Winehouse, Queen, Johnny Cash (naar wie zelfs haar kat vernoemd is)… Wat is S10's favoriete muziek? En wat wil ze voor zichzelf nog bereiken?

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie