Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #20: André Hazes - ‘Leef’

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #20: André Hazes - ‘Leef’

In Barts Classic Track NL #20 zit Bart met André Hazes en producer Edwin van Hoevelaak in de studio om de hit ’Leef’ te bespreken.

Vijf jaar na de release van ‘Leef’ kunnen we wel stellen dat het een van de grootste Nederlandstalige hits van de afgelopen jaren is. In de Wisseloord Studio's in Hilversum ontleedt Bart samen met André Hazes en producer Edwin van Hoevelaak de track laagje voor laagje, en worden er ontdekkingen gedaan waarvan zelfs André geen weet had.

Ontstaan op writerscamp

Van alle koortjes (sommigen zo hoog dat Bart ze niet meer kan horen) tot aan de gitaarsound van Maroon 5, en van Gloria Gaynors ‘I Will Survive’ tot aan de tune van de Netflix-serie Narcos, echt alles blijkt in de kroegkneiter van André Hazes te zitten. Het nummer is ooit in een writerscamp met onder andere Diggy Dex en Thomas Berge ontstaan, maar André was niet gelijk overtuigd.

Quote

Ik dacht: Ik leef mijn eigen leven nu, dit is mijn kans om iets serieus te gaan doen. Dan ga ik niet “Gaaa aaa aaa” zingen.

André Hazes over het feit dat hij niet omver geblazen was door het liedje

Bekijk hier Barts Classic Track NL #20: André Hazes - ‘Leef’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Wat zijn vader volgens André van ‘Leef’ gevonden zou hebben? Je hoort dat en meer in het volledige gesprek, gratis te beluisteren via de podcast! Je vindt ‘m onder de naam ‘Barts Classic Track’ op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, Kensington, De Dijk en Golden Earring!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.


AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie