Aan de Slag!
AVROTROS

Jacqueline Govaert over deelname S10 aan Songfestival: 'Geweldig voor Nederland'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline Govaert over deelname S10 aan Songfestival: 'Geweldig voor Nederland'

De Diepte, het nummer waarmee S10 Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, werd donderdagochtend tijdens Aan De Slag! bekendgemaakt. Onder anderen zangeres Jacqueline Govaert en Songfestivalkenner Cornald Maas leggen uit waarom S10 en de liedjeswedstrijd zo'n goede match zijn.

Donderdagochtend maakte Nederland tijdens Aan De Slag! kennis met De Diepte, het nummer waarmee S10 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Op 10 mei zingt de zangeres uit Hoorn, die in de voetsporen van Jeangu Macrooy treedt, de song tijdens de eerste halve finale in Turijn.

Voor S10, echte naam Stien den Hollander, is de deelname aan het Eurovisie Songfestival een langgekoesterde droom. Direct na de finale van de afgelopen editie in het Rotterdamse Ahoy twittert de zangeres over haar wens om mee te doen aan de zangwedstrijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Direct gegrepen

Vervolgens neemt de zangeres contact op met Cornald Maas en AVROTROS-directeur Eric van Stade over de deelname. "Sander Lantinga en ik zijn met haar gaan praten", vertelt Maas. "Tot onze verbazing kwam ze direct met een aantal songs."

Van Stade geeft aan meteen onder de indruk te zijn van het nummer waarmee S10 in mei naar Turijn gaat. "Ik werd meteen gegrepen door de intentie waarmee het gezongen werd, door de kracht."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Jacqueline Govaert en Sor

Ook Krezip-zangeres Jacqueline Govaert en rapper Sor zijn onder de indruk van de artistieke kwaliteiten van S10. Volgens Govaert, die meeschreef aan de hit Adem Je In van de zangeres, is onder de indruk van de openheid waarmee S10 muziek benadert. "Als we schrijven en ze gaat zingen, vind ik alles wat uit haar mond komt mooi. Voor S10 is het geweldig dat ze meedoet aan het Songfestival, maar voor Nederland is het ook geweldig."

Sor, de rapper die onlangs tv-programma Maestro won, geeft ook aan het een logische keus te vinden. "Ik had honderd procent verwacht dat ze mee zou doen", vertelt hij. "We waren samen op een schrijverskamp op Vlieland en ze zei: 'We moeten echt een keer meedoen aan het Songfestival.' Ik zei: 'Jíj moet echt een keer meedoen.'" Sor heeft bewondering voor de authenticiteit die de zangeres uitstraalt: "Het is gewoon puur. Ze maakt de dingen die ze maakt, en ze klinkt hoe ze wil klinken. Zonder filter. Daar heb ik heel veel respect voor."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie