Aan de Slag!
AVROTROS

Jan Smit legt uit waarom alle Songfestival-commentatoren in paniek waren

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smit legt uit waarom alle Songfestival-commentatoren in paniek waren

Wat ging er nou mis met het Songfestival-commentaar van Jan Smit en Cornald Maas gister? En hoe wordt zoiets dan weer opgelost? Bart Arens spreekt Jan in de NPO Radio 2 studio in Liverpool.

Quote

Ik doe dit al 12 jaar, en volgens mij heb ik 10 keer technische problemen gehad.

Jan Smit over het commentaar tijdens de eerste halve finale

Paniek bij de commentatoren

Nederland is niet door, maar ook commentatoren Jan Smit en Cornald Maas kwamen er gisteravond moeilijk door vanwege technische problemen aan het begin van de Songfestival-uitzending. Voor aanvang hoorden Jan en Cornald al constant een Spaanse stem door hun koptelefoon, en 2 minuten voordat de show begon viel ook nog eens de complete verbinding weg. Dat was niet alleen het geval bij Nederland, maar bij alle deelnemende landen, wat voor flink wat chaos bij de commentatoren-hokjes zorgde, aldus Jan.

Quote

Heel Nederland gaat dan los alsof dat aan ons ligt. Kijk, het commentaar kun je slecht vinden, dat ligt aan ons, maar de techniek niet.

De tweede halve finale

Ook bespreekt Bart met Jan wat we de tweede halve finale op donderdag te zien gaan krijgen qua acts. De verwachting is dat de inzendingen dan kwalitatief van minder hoog niveau zijn dan tijdens de eerste halve finale. Waren Mia en Dion wel doorgegaan als ze donderdag pas aan de beurt waren geweest?

Jan Smit legt uit waarom alle Songfestival-commentatoren in paniek waren

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie