Aan de Slag!
AVROTROS

Bart Arens spreekt Songfestival-sensatie en gedoodverfde winnaar Loreen

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Arens spreekt Songfestival-sensatie en gedoodverfde winnaar Loreen

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool sprak NPO Radio 2 DJ Bart Arens met niemand minder dan Loreen: de winnaar van het Songfestival van 2012, en tevens een van dé grote favorieten om het Songfestival van dit jaar te winnen.

In 2012 won Loreen, wiens echte naam Lorine Zineb Noka Talhaoui is, met de Zweedse inzending Euphoria overtuigend het Songfestival in Bakoe. Sindsdien is Euphoria een van de meest populaire Songfestival-tracks aller tijden. In de maanden na het liedjesfestijn veroverde Loreen wereldwijd nummer 1-plekken in de hitlijsten. En nog steeds wordt het anthem veel gedraaid en weet Euphoria in onze Songfestival Top 50 ieder jaar de hoogste regionen te bereiken.

Opnieuw de Songfestival-gekte in

Tijdens het interview vroeg Bart Loreen naar haar nieuwe Songfestival-deelname, deze keer met het nummer Tattoo. Ze stond samen met onder andere Mia en Dion in de eerste halve finale, maar is in tegenstelling tot Nederland wel door naar de finale. Loreen staat al maandenlang bovenaan bij de bookmakers, dus dit was niet een hele grote verrassing. Hoe is het voor de zangeres om dit hele circus voor een tweede keer te mogen ervaren? En wat is voor haar de reden om het nog een keer te doen?

Quote

It’s a beautiful feeling. It’s like coming home. And maybe I can create happiness for people.

Loreen over haar tweede Songfestival-deelname

Tattoo

Natuurlijk wilde Bart ook meer weten over haar nieuwe inzending, Tattoo. Het nummer is een liefdeslied en gaat over tegenstellingen en tegenslagen. “The law of nature is that you need a little struggle to experience that deep, true, authentic love. Otherwise you would just be on the surface of everything”, aldus Loreen.

Laten zien van andere culturen

Loreen is Zweeds, maar heeft een Marokkaans-Berberse achtergrond. De zangeres wilde graag haar roots verwerken in Tattoo, wat je terughoort en -ziet in het gebruik van de strijkers, de dans, haar tatoeages en de woestijn op het LED-panel boven haar (dat overigens 2000 kilo weegt en waarvan ze hoopt dat het goed vast zit). Loreen vindt het belangrijk voor de representatie en inclusiviteit om ook andere culturen te laten zien.

Bekijk het hele interview van Bart met Loreen hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Do what makes you happy. That’s the only thing that is interesting.

Loreen over het volgen van je dromen

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie