Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #15: Golden Earring - 'Radar Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #15: Golden Earring - 'Radar Love'

Voor het eerst in 46 jaar luisteren Barry Hay en Rinus Gerritsen de losse sporen terug van hun allergrootste hit. Dit is Barts Classic Track NL #15: Golden Earring met ‘Radar Love’.

Quote

Nu we toch lekker vet bezig zijn, laten we er toch wat blazers tegenaan gooien.

Barry Hay over het opnameproces van 'Radar Love'

Een bijzondere Classic Track-video, die deze keer niet in de Wisseloord Studio, maar in de Bullet Sound studio plaatsvindt. De plek waar Golden Earring meerdere albums heeft opgenomen. Samen met Bart bespreken Barry Hay en Rinus Gerritsen van de Golden Earring een van hun grootste internationale klassiekers, ‘Radar Love’.

De verborgen tekst van Barry aan het begin van de track, de been-brekende stunts van drummer Cesar Zuiderwijk, de vernietigende recensie in OOR en de daarop volgende platina plaat in Engeland… Barry en Rinus vertellen in geuren en kleuren over het opnameproces van ‘Radar Love’ en de wereldwijde faam die daarop volgde.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #15: Golden Earring - ‘Radar Love’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Barry en Rinus hebben nog veel meer mooie verhalen. Over het touren met The Who, het opnameproces van werkelijk ieder instrumentje in de song en hoe het voor hen voelt dat ‘Radar Love’ nog steeds veel in Amerika gedraaid wordt. Wil je het hele gesprek van Bart met Golden Earring terug luisteren? Check dan de uitgebreide podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

Ster advertentie
Ster advertentie