Programma

Bijzondere artiestennamen

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere artiestennamen

Niet iedereen wordt geboren met een rocknaam. Daar gaat vaak een heel denkproces aan vooraf. Henk zette vier artiesten voor je op een rijtje.

Ice Charry

De Amerikaanse zanger Neil Diamond werd geboren als Neil Leslie Diamond in Brooklyn, New York. In 1966 wilde hij zijn naam speciaal voor zijn debuutalbum The Feel of Neil Diamond laten veranderen. Hij bekende aan Jimmy Fallon dat hij liever Noah Kaminsky of Ice Charry wilde heten. Had Neil voor Ice Charry moeten kiezen?

Ouijabord

In 1948 wordt Vincent Damon Furnier geboren. Hij speelt in verschillende bands, waaronder Nazz. Er is echter een probleem: deze funky naam is al bezet. En dus pakt de band er een Ouijabord bij om een nieuwe naam te verzinnen. Het lot beslist dat ze voortaan als Alice Cooper door het leven gaan. Niet verandert ook Vincent zijn naam in Alice Cooper.

Zowie Bowie

David Robert Jones is de echte naam van de man die wij als David Bowie kennen. Doordat er al een Davy Jones was, de zanger van The Monkees, verandert David zijn naam in David Bowie. Hij haalt zijn inspiratie uit een bijnaam die hij als kind had: Zowie Bowie. Als kind had hij er een hekel aan, maar nu plukt hij er de vruchten van.

Mi-wie?

Relax take it eahieesiee! Michael Holbrook Penniman ziet het levenslicht in Beiroet. De zanger begrijpt dat zijn naam niet echt rock-'n-roll is en dus stapt hij al snel over op de afkorting Mica. Maar dit leverde nogal wat moeilijkheden op. Zijn naam werd tot zijn grote ergernis keer op keer verkeerd uitgesproken. En daarom voerde Michale nog een naamswijziging door: tegenwoordig kennen we de zanger als Mika.

Ken jij nog meer bijzondere artiestennamen?

Ster advertentie
Ster advertentie