Programma

Annie M.G. Schmidtprijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Annie M.G. Schmidtprijs

Yora sprak zondagavond Gerard van Maasakkers, die voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs in ontvangst mocht nemen.

Wie won?

Sinds 1992 wordt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar te horen was in een Nederlands theater.

Het lied 'Mijn Kind' van Gerard van Maasakkers mocht de prijs in ontvangst nemen. Van "een grote schoonheid'' en "een subtiele verwoording van gemis, van een verlangen naar iets wat er niet is, van een fantaseren over hoe het zou zijn als het er wel was", zo luidde het juryrapport. 'Mijn Kind' is een lied dat uit de samenwerking is ontstaan van drie mensen, een drie-eenheid van tekstschrijver Peer Wittenbols, componist Mike Roelofs en vertolker Gerard van Maasakkers.

Gerard van Maasakkers vindt het grootste compliment dat het na de uitvoering van het lied 'stil blijft' in het theater. Luister het gesprek terug!

Ha! Die Yora
DJ: Yora Rienstra
zo 20:00 - 22:00

Ster advertentie
Ster advertentie