Lady Gaga meest machtige muzikant van 2013

Het Amerikaanse zakentijdschrift heeft zangeres Lady Gaga uitgeroepen tot de meest machtige muzikant van de wereld.

Heupoperatie

De jaarlijkse lijst van Forbes wordt op basis van inkomsten, invloed op social media en vermeldingen in de media samengesteld. Zo verdiende Gaga 80 miljoen dollar tussen 1 juni 2012 en 2013, en zou zij 30 miljoen rijker zijn als ze haar ‘Born This Way Ball’-tour kon afmaken. Deze tour moest ze echter vroegtijdig stopzetten door een operatie aan haar heup.

Girl power

Op social media is Gaga ook goed vertegenwoordigd, met 38 miljoen volgers op Twitter en 58 miljoen fans op Facebook. Op de tweede plek vinden we Beyoncé, die volgens het tijdschrift 2 miljoen dollar rijker wordt met elk optreden. Daar bovenop komen nog eens haar deals met Pepsi en H&M. Verder staan Madonna en Taylor Swift op nummer drie en vier, en voorkomt Bon Jovi een geheel vrouwelijke Top 5.

Oprah

In de algemene lijst, dus niet alleen muzikanten, wordt Gaga enkel door Oprah overtroffen, die afgelopen jaar 77 miljoen dollar binnen heeft gehaald maar een meer dominerende aanwezigheid heeft volgens de lijst. Het is de vijfde keer dat Oprah bovenaan de lijst van Forbes staat. 

STER Advertentie
STER Advertentie