Programma

David Bowie brengt Aladdin Sane opnieuw uit

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie brengt Aladdin Sane opnieuw uit

Ter ere van het 40-jarig bestaan van het album brengt David Bowie Aladdin Sane opnieuw uit, dit keer digitaal geremasterd.

Aladdin Sane

Bowie maakte dit nieuws afgelopen maandag bekend via zijn Facebook-pagina. Aladdin Sane, het zesde album van Bowie, kwam voor het eerst uit in 1973 en was het eerste album in zijn carrière waarmee Bowie de bovenste plek in de Britse albumlijsten bereikte. Het was de opvolger van het zeer succesvolle album The Rise And Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars waarvan vorig jaar ook al een jubileumeditie verscheen.

Jubileumedities

Het remasteren van Aladdin Sane zal worden gedaan door Ray Staff, die ook het origineel in 1973 heeft gemasterd en vorig jaar de jubileumeditie van Ziggy Stardust heeft opgepoetst. In tegenstelling tot de heruitgave van Ziggy Stardust zal de jubileumeditie van Aladdin Sane geen nieuwe extra’s of een bijgeleverde DVD bevatten. Het album zal exclusief op CD worden verkocht, of voor download via iTunes. Fans van Bowie hebben echter geluk, want in maart van dit jaar komt alweer zijn nieuwe album The Next Day uit.

Ster advertentie
Ster advertentie