Waar haalt Sergio van First Dates zijn spreuken vandaan?

Jan-Willem en Jeroen bellen Sergio op

Jan-Willem en Jeroen zijn fan van mooie, poëtische spreuken om de dag mee te beginnen. Ze bellen met Sergio van First Dates om te vragen waar zijn spreuken vandaan komen.

Jan-Willem: "Als het gaat over poëzie en over de liefde dan kom je vanzelf uit bij Sergio." Maar waar haalt deze liefdesexpert zijn spreuken eigenlijk vandaan? Sergio: "Dat is een hele mooie combinatie tussen de redactie en mij. We speuren en iedereen gooit gewoon wat in die ‘pot’ en op het moment dat ik ze allemaal krijg dan ga ik daar met de eindredactrice mee aan de slag. Dan maken we soms een mix van verschillende zinnen."

Jan-Willem en Jeroen vragen Sergio af te sluiten met een mooie spreuk. Maar niet voordat ze er zelf een paar uittesten. Jan-Willem probeert het met: "Ik wil jou gelukkig zien, maar nog liever naakt." Daar lag volgens Sergio het First Dates-gehalte toch net iets te laag. Dan komt Jeroen met: "De liefde is een appel. Je moet er een hap van nemen, maar verslik je niet." Ook die past niet helemaal in het plaatje.

Natuurlijk heeft Sergio ook zelf een mooie spreuk paraat. Benieuwd naar deze spreuk? Beluister dan het hele interview hieronder.

Waar haalt Sergio van First Dates toch zijn spreuken vandaan?


Sergio was woensdag 2 september te gast bij Rob en Caroline tijdens de KWF Collecte Drive-In. Deze uitzending is hier terug te luisteren.

Jan-Willem Start Op! 

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

STER Advertentie
STER Advertentie