Programma

Studenten TU Delft doen wereldrecordpoging met Hyperloop

  1. Nieuwschevron right
  2. Studenten TU Delft doen wereldrecordpoging met Hyperloop

Het studententeam van TU Delft wil een nieuw snelheidsrecord neerzetten met hun versie van de Hyperloop. Jan-Willem en Jeroen spraken met een van de studenten.

Tesla-baas Elon Musk had dit jaar grote plannen met zijn project de SpaceX Hyperloop. Dat is een hogesnelheidslijn in een vacuümbuis die je binnen een half uur van Amsterdam naar Parijs brengt. "Het klinkt zeker futuristisch, maar het is al veel verder dan de meeste mensen denken. Het bestaat in principe uit al bestaande technologieën", aldus Tim Houter van Hardt Hyperloop vorig jaar in een gesprek met Jan-Willem Start Op!.

'Het is een prototype'

TU Delft studenten zouden dit jaar meedoen aan een wedstrijd, maar die kon door coronacrisis niet doorgaan. Toch gaan 33 studenten hun Hyperloop testen en proberen hun snelheidsrecord te verbreken. Zola Fung-a-jou werkt ook mee aan de Hyperloop en vertelt er alles over in Jan-Willem Start Op! "Het is een prototype. Het is niet zo groot dat er mensen in kunnen, maar iets wat heel snel kan versnellen", vertelt Zola. "We hebben de afgelopen drie jaar altijd in de finale gestaan. Er doen tweehonderd teams mee, dus dat is best knap."

Huidig record van 202 kilometer per uur

"We zijn er het hele jaar mee bezig. We zetten onze studies even aan de kant. We hebben allemaal verschillende mensen aan tafels zitten die andere onderdelen maken", vertelt Zola. "Vandaag gaan we naar Hilversum toe om ons record te verbreken. We willen daar dik overheen gaan." Op een testbaan in Hilversum moet het huidige record van 202 km/u er aangaan.

Wanneer moet het mogelijk zijn om binnen een half uur van Amsterdam naar Parijs te kunnen? Je hoort het hieronder:

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie