NPO Radio 2 Top 2000

David Bowie trapt Glass Spider Tour af in De Kuip in 1987

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. David Bowie trapt Glass Spider Tour af in De Kuip in 1987

David Bowie trapt in 1987 zijn Europese Glass Spider Tour af in de Rotterdamse Kuip, waar hij twee avonden achter elkaar optreedt. Zo’n honderdduizend fans wonen de concerten bij.

De tour werd gehouden ter promotie van Bowies album Never Let Me Down. De tournee begon in De Kuip in Rotterdam en eindigde in Turijn, Italië. In 1987 was het tot dan toe zijn grootste tour ooit, met wereldwijd meer dan zes miljoen bezoekers. Toch was er veel kritiek op de tour: hij zou te groot en te pretentieus zijn geweest.

Spin in een web

In een oud nieuwsbulletin van de dag van het eerste optreden is te zien hoe Bowie als een spin uit een web naar beneden wordt laten zakken. Zoals de voice-over van het item al zegt: "Het is vaak meer theater en show dan muziek, maar daar zijn de fans dan ook voor gekomen." Bowie heeft in ieder geval alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke performance neer te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 80's

Van 13 t/m 17 februari staat NPO Radio 2 in het teken van de jaren '80. Tussen 09.00 en 20.00 uur hoor je op NPO Radio 2 vijf dagen lang de mooiste nummers uit de 80's voorbijkomen. Welk nummers mogen echt niet ontbreken tijdens deze week? Stem nu via deze link.

Ster advertentie
Ster advertentie