Laatste tour AC/DC met Bon Scott in Arnhem

Legendarisch live

In 1979 kwam AC/DC speciaal voor Veronica’s Countdown naar Nederland. De band was vorig jaar zo vriendelijk om deze bijzondere beelden met het publiek te delen.

Bon Scott en zijn band brachten hun If You Want Blood-tour naar Arnhem. Een paar maanden later was de band nog in Amsterdam te zien met dezelfde tour. Dit was de laatste keer dat Scott in Nederland te zien was. Van dit Amsterdamse optreden zijn alleen geluidsfragmenten te vinden, maar gelukkig zijn er in Arnhem wel spectaculaire beelden van Bon Scott gemaakt.

De excentrieke zanger overleed in 1980 na een uit de hand gelopen kroegentocht. De vriend waarmee hij op pad was, had de zanger 's nachts toegedekt achtergelaten in zijn auto. De ochtend hierna bleek dat Scott gestikt was in zijn eigen braaksel. 

Brian Johnson

In 1980 verving Brian Johnson de overleden zanger, waarna AC/DC een comeback maakte met het succesvolle album Back in Black. Bon Scott had zijn bandleden ooit verteld over 'een gast die weet waar rock 'n roll over gaat'. Dit ging over Brian Johnson. Dit was dan ook één van de eerste namen die bovenkwam bij de gitaristen Angus en Malcolm Young in de zoektocht naar een vervanger. 

Highway to Hell

Een paar maanden geleden plaatste AC/DC de livebeelden van ‘Highway to Hell’ in de Arnhemse Rijnhal op hun YouTube-kanaal. Dit deden zij ter ere van het veertigjarig bestaan van het album Highway to Hell​. Op de beelden is te zien dat de band wordt aangekondigd door radiopionier Lex Harding met de tekst: "De hardste rock 'n roll komt uit Australië. Vanavond is hier: AC/DC!" Bon Scott komt hierna het podium op, doet direct zijn spijkerjasje uit en vraagt iedereen om te lachen: "We zijn op tv."

Benieuwd naar het optreden? Bekijk het hieronder:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie