'A Night Like This' werd 'Als het Avond is'

Suzan en Freek in 't Wordt Nu Laat

Toen Suzan en Freek begonnen met het schrijven van nummers was het voornamelijk in het Engels, maar al gauw besluit het duo dat dit toch niet helemaal bij ze past.

Voordat Suzan en Freek beginnen met het schrijven van eigen nummers waren ze voornamelijk gefocust op covers. "We wisten echt niet wat we daarmee wilden doen. De covers waren wel de goede basis", legt Freek uit. "We pakten gewoon liedjes en dan kleedden we ze echt helemaal uit. Dan bleven er alleen piano en gitaar over", vertelt hij verder. Suzan vult hem aan: "We probeerden het niet per se te verbeteren, maar naar eigen hand te zetten." 

'Dit past toch niet helemaal bij ons'

Het duo scoort een grote hit met 'Als Het Avond Is', maar dit had dus bijna heel anders geklonken. "We hadden het melodietje best wel snel met een gitaartje. Daar ging ik een beetje op meezingen met Engelse woorden zoals 'A Night Like This' en toen dacht ik: 'Nee. Dit past toch niet helemaal bij ons'", aldus Suzan. Ze hadden dit al vrij snel door tijdens de eerste sessie. "We hadden één cover gedaan van IOS met 'Altijd Wel Iemand' en dat vonden we zelf best wel goed bij ons passen", legt Freek uit. "Het spreekt veel meer aan als we het in het Nederlands doen. Ook naar onszelf toe. Dat je veel meer de betekenis van wat je precies zingt ook weet." Het heeft volgens Suzan ook te maken met de beheersing van de taal: "Het is niet dat ik geen Engels kan, maar ik kan wel gewoon beter Nederlands. Het is heel fijn om als je iets voelt het gelijk te kunnen zeggen." Daar is Freek het ook helemaal mee eens: "Voor onszelf komt het meer aan. Je voelt het meer in het Nederlands." 

Hebben ze een formule gevonden om hits te schrijven? Je hoort 't hieronder: 'T WORDT NU LAAT

Je hoort t Wordt Nu Laat dinsdag tot en met vrijdag tussen 00:00 en 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie