Programma

Within Temptation schrapt concert in Libanon uit solidariteit

  1. Nieuwschevron right
  2. Within Temptation schrapt concert in Libanon uit solidariteit

Het Byblos Festival in Libanon moet het doen zonder het optreden van Within Temptation. De band heeft namelijk uit solidariteit besloten om het optreden te cancelen.

Bedreigingen

De Nederlandse band doet dit uit solidariteit naar de band Mashrou' Leila, die noodgedwongen uit de line-up is gehaald door het festival. De organisatie kon namelijk niet de veiligheid garanderen van de bandleden, nadat religieuze fanatiekelingen hadden geëist dat hun optreden werd geannuleerd. Hamed Sinno, de zanger van Mashrou' Leila, is openlijk homoseksueel en zingt over gendergelijkheid en homofobie. Kerkleiders hebben Sinno beschuldigd van godslastering.

Cancelen

Within Temptation heeft om deze reden besloten om ook hun eigen optreden op het festival te cancelen. In een statement op Facebook geeft de band aan: "Afgezien van het feit dat de Libanese autoriteiten op dit moment artiesten niet veilig kunnen laten optreden, hebben we besloten om de show in Byblos te cancelen uit solidariteit voor Mashrou' Leila. Om zo tolerantie, vrijheid van meningsuiting en expressie te ondersteunen." Wel hoopt Within Temptation in de toekomst weer terug te keren: "We kijken uit naar de betere dagen, wanneer we weer naar jullie toe kunnen komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie