Katy Perry verliest copyright rechtszaak

'Dark Horse' vs 'Joyful Noise'

Katy Perry is in trouble, want haar nummer 'Dark Horse' lijkt te veel op het nummer 'Joyful Noise' van rapper Flame.

De zaak loopt al sinds 2014 en nu vijf jaar later is het toch foute boel voor Katy Perry. De rechter heeft bepaald dat de zangeres toch iets te veel heeft gekeken naar het gospelnummer 'Joyful Noise' van rapper Flame om haar 'Dark Horse' te creëren. De rapper is opgelucht dat er eindelijk een einde is gekomen aan de 'strijd'. 

'Boodschapper van authenticiteit' 

In 2008 plaatst Marcus Tyrone Gray, artiestennaam Flame, zijn track 'Joyful Noise' op YouTube en krijgt binnen no time miljoenen kijkers. Volgens de rapper heeft Perry het instrumentale stuk en het ritme van het nummer gekopieerd en gebruikt voor haar 'Dark Horse'. Iets wat de zangeres altijd heeft ontkend. Ze heeft aangegeven te dienen als een 'boodschapper van authenticiteit' en nog nooit van het nummer van Gray gehoord te hebben. Daar is de rechter het echter niet mee eens. Wat er nu gaat gebeuren en of Katy Perry veel geld moet terugbetalen is nog niet bekend. 

Luister hieronder naar 'Dark Horse' en 'Joyful Noise':

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie