Songfestivaldeelname DI-RECT is bespreekbaar

In 't Wordt Nu Laat met Carolien

Spike en Bas van DI-RECT vertellen in ’t Wordt Nu Laat hoe ze na twintig jaar nog steeds blijven vernieuwen en verrassen met de band. En willen ze meedoen aan het Songfestival?

Is de band ooit gevraagd voor het Songfestival! "Nooit officieel", aldus Bas. Zouden ze het graag willen? "Het is in ieder geval niet meer zo'n poppenkast als het ooit was. Zou het ooit serieus komen, dan spreek ik puur voor mezelf, dan zou ik het op z'n minst serieus overwegen", legt Bas uit. Wat vinden ze van het nummer van Duncan Laurence? 

Je hoort 't hieronder: Geheim van succes

Na twintig jaar blijft de band nog steeds vernieuwen en verrassen. Wat is het geheim? Volgens basgitarist Bas ligt dit aan het feit dat ze het altijd leuk moeten blijven vinden. "Of iets wel of niet lukt doet er aan de voorkant niet toe. Het maken van de plaat moet minstens zoveel voldoening geven als het eventuele succes dat het oplevert", aldus Bas. Benieuwd naar wat Spike belangrijk vindt in de band en hoe de verhouding tussen de bandleden is?'DI-RECT was een tijdelijke naam'

De naam DI-RECT is natuurlijk niet willekeurig gekozen. Op het moment van kiezen dacht de band wel dat er uiteindelijk iets beters zou komen. "DI-RECT was een tijdelijke naam", zegt Spike. "Bij gebrek aan beter", vult Bas aan. Maar waarom staat er eigenlijk een streepje tussen? Bas vertelt lachend: "Het streepje staat ertussen, omdat het internetdomein zonder streepje niet beschikbaar was." Toch heeft het streepje ook een mooie betekenis.

Luister hieronder: Bekijk de uitzending met het hele interview van bandleden Spike en Bas van DI-RECT hier terug.

't Wordt Nu Laat

Je hoort 't Wordt Nu Laat elke dinsdag tot en met vrijdag van 00:00 uur tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie