Ekdom In De Ochtend

De Kluis: George Michael - 'Praying For Time'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: George Michael - 'Praying For Time'

Na het wereldsucces wilde George Michael het anders doen. Dat uitte zich in het album Listen Without Prejudice Volume 1 én de bijbehorende singles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

George Michael uit De Kluis? Jazeker! Niet alles van de superster hoor je namelijk nog op je radio. 'Praying For Time' van het album Listen Without Prejudice Volume 1, een album dat Gerard een meesterwerkje noemt. Dat betekent dus dat het wel degelijk een goede single is!

George Michael werd een wereldster via Wham. Daarna ging 'ie solo en ook toen scoorde hij de ene nummer 1-hit na de ander. 'Faith', 'Father Figure' en 'Careless Whisper' bijvoorbeeld. Maar George wilde meer.

Iets te verbergen

George was niet helemaal tevreden, hij had wat te verbergen en als je goed luistert naar het album Listen Without Prejudice Volume 1, hoor je dat ook. Hij wilde van zijn door de platenmaatschappij vakkundig gefabriceerde imago af en daar hoorde de ladiesman Michael niet bij, want hij is (zoals wij allemaal inmiddels weten) meer van de mannen.

Alle focus op muziek

Er kwam geen gladde persfotoshoot, geen foto's op de platenhoes en eigenlijk zelfs geen videoclip bij de single. Alle focus op de muziek. Dit was de allereerste single van de plaat, lijkt een beetje op 'Mind Games' van John Lennon en je hoort hem nooit meer. Deze week is het ook nog eens 25 jaar geleden dat de single uit kwam en voor Gerard is en blijft het een meesterwerkje.

Alle reden om 'Praying For Time' eens uit De Kluis te halen.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie