Pete Lincoln live bij Ekdom in de Ochtend

Solo en van The Sweet

Tegenwoordig tourt Pete Lincoln met The Sweet en dat bracht hem op een maandagmorgen bij Gerard Ekdom in de studio voor een heel mooi akoestisch liedje.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.The Sweet, Gerard is gek op de glamrocky band uit Engeland die hun hoogtepunt beleefde in de seventies met superhitjes als 'Fox On The Run', 'Ballroom Blitz' en 'Love Is Like Oxygen'. Vooral die laatste heeft nog steeds een warm plekje in Gerards hart.

Pete Lincoln bij The Sweet

Maarja, een band uit de seventies is tegenwoordig zelden nog in de complete, originele bezetting te vinden. Zo ook The Sweet, al is het alleen al door het overlijden van de leadzanger. Uiteindelijk is Pete Lincoln, die al een keurige staat van dienst had bij onder meer Sailor, in 2005 bij The Sweet gehaald, zodat de band weer kon touren met leadzanger en gitarist.

Pete Lincoln redt het allemaal nét om zijn werkzaamheden met elkaar te combineren


En dat gaat heel erg lekker. Niet heel verwonderlijk, want Pete speelt meerdere instrumenten goed en zingt ook nog eens als een nachtegaaltje.

Heartbeat

Ondertussen speelt hij ook solo het een en ander en heeft hij voor dat project net een nieuwe plaat uit, genaamd Heartbeat. Heel relaxed, beetje Nashville-sound, een mix van The Sweet en Sailor, helemaal zoals je dat voor zou stellen als je even met hem hebt gepraat.

Maar voor Gerard wilde hij wel een liedje van The Sweet spelen, want dat vond hij toch wel zo mooi!

STER Advertentie
STER Advertentie