Artiest

Ben Harper

  1. Artiestenchevron right
  2. Ben Harper
Ben Harper is aan Afro-Amerikaanse singer-songwriter uit California. Met de gitaar op zijn schoot slaagt hij er in om het beste van folk, soul, funk en rock-'n-roll in zijn eigen persoonlijke stijl te verzoenen. Meneer Harper heeft ook een boodschap met zijn nummers en schuwt politieke en spirituele onderwerpen niet.

Boodschap

Harper heeft ook een boodschap met zijn nummers en schuwt politieke en spirituele onderwerpen niet. Hij heeft inmiddels 11 albums uitgebracht waaronder een aantal live CD's. Het album Live From Mars (2001) is opgedeeld in een elektrisch deel en een akoestisch deel en is in die zin een heel representatieve weerslag van zijn podiumactiviteiten.

Covers

Ook zijn een aantal covers op de plaat te vinden waar Ben Harper en zijn begeleidingsband The Innocent Criminals de optredens gewoonlijk mee opsmukken. Zo bracht de man in het verleden overtuigende versies van nummers van Jimi Hendrix (Voodoo Child), Marvin Gaye (Sexual Healing) en The Verve (The Drugs Don't Work). In 2009 brengt Ben met andere muzikanten onder de naam Relentless7 het album White Lies For Dark Times uit. Op het album staan o.a. Ben's nummer 'Serve Your Soul' en een cover van Prince's Purple Rain.