Artiest

Líber Terán

  1. Artiestenchevron right
  2. Líber Terán
De zanger Líber Terán uit Mexico brengt een realistische mix van rock en norteña, aangevuld met balkan, country en electronics.
De zanger Líber Terán uit Mexico brengt een realistische mix van rock en norteña, aangevuld met balkan, country en electronics

.Geweld vs romance

Zanger Líber Terán van de groep Los de Abajo is op de solotoer gegaan. Met zijn huidige project trekt hij een lijn van klassieke rock & roll en invloeden van Gene Vincent, Jonnhy Cash, Lou Reed en The Beatles naar de typische Mexicaanse “norteña” liederen over het harde leven van Mexico City verwoven met intieme persoonlijke gevoelens. Melancholische soberheid en nostalgische romances worden gemixt met geweldadige “chilanga” realiteit. Dit maakt hem een “rock’n roll crooner” en een “the urban country-man within us all”. na een groot succes bij Los de Abajo heeft Líber Terán launched zijn solodebuutalbum "El Gitano Western", in 2008 uitgebracht. Het tweede album Tambora Sound System is gelanceerd in maart 2010. Hierop mixt hij muziek van Sinaloa met balkan, country en electronica.