Artiest

Indeep

  1. Artiestenchevron right
  2. Indeep
New Yorkse groep die in de nadagen van de disco een flinke hit scoort met dansvloervuller ‘Last Night A DJ Saved My Life’. Het wordt in 1983 uiteindelijk de enige hit die de band weet te behalen, maar het nummer wordt heden ten dage als een klassieker op de dansvloer beschouwd.

Muzikale brein achter Indeep is Michael Cleveland. Hij schrijft de nummers voor de groep, terwijl de vocalen voor rekening wordt genomen door de zangeressen Réjane "Reggie" Magloire en Rose Marie Ramsey. In 1982 verschijnt de single ‘Last Night A DJ Saved My life’, die een jaar later een wereldwijde hit wordt. Een gelijknamig album volgt al snel, maar de groep heeft de pech net in de nadagen van de disco te debuteren, waardoor aanhoudend succes uitblijft.

Mariah Carey

Indeep maakt nog enkele platen in de jaren tachtig, maar de groep is geen lang leven beschoren en wordt in stilte opgeheven. Die ene single blijft echter onverminderd succesvol op de wereldwijde dansvloer. Zangeres Magloire duikt in de jaren negentig op in de groep Technotronic en is te horen op de plaat Body To Body. Mariah Carey covert in 2001 ‘Last Night A DJ Saved My Life’ nog op haar album Glitter.