Artiest

Soil & "Pimp" Sessions

  1. Artiestenchevron right
  2. Soil & "Pimp" Sessions
Soil & Pimp Sessions is een explosieve Japanse band bestaande uit Tabu Zombie op trompet, Motoharu op saxofoon, Josei op piano, Akita Goldman op bas, Midoryn op drums en Shacho die als agitator een brug slaat tussen de muzikanten en het publiek.

DJ’s contra live muziek

De leden van Soil & Pimp Sessions ontmoetten elkaar voor het eerst in een club in Tokio. De Tokio Club Scene wordt in die tijd gedomineerd door DJ’s. Als reactie daarop treden ze op als Soil & Pimp Sessions en brengen ze een originele vorm van agressieve alternatieve jazz die zowel virtuoos als dansbaar is. “We always felt that in the world of jazz, there was an unwritten rule that the musicians were to concentrate on their techniques and the audience were simply there to admire, like a transmitter/ receiver relationship. We wanted to break away from that and create exciting jazz with far more interaction between the players and the audience”.

Gilles Peterson

De groep is een van de opvallendste nieuwkomers die favoriet wordt op grote festivals als Fuji Rock. De internationale doorbraak is aan de gerenommeerde Britse DJ Gilles Peterson te danken. Petersen draaide een track van ze in zijn programma “WorldWide”. Op zijn uitnodiging reist de groep af naar de UK om in zijn programma op te treden. Via het internationale jazz netwerk wordt de naam verspreid en wint de groep de “John Peel Play More Jazz Award”. Niet lang daarna treden ze op in 12 Europese landen waaronder in Nederland op het North Sea Jazz.

Summer Love

In 2013 werkt de groep samen met verschillende artiesten waaronder de soul zanger Jose James op het nummer Summer Love.