Artiest

Beans & Fatback

  1. Artiestenchevron right
  2. Beans & Fatback
Beans & Fatback is een muzikaal project rondom Onno Smit. De voorliefde voor rootsmuziek uit de zuidelijke staten van de VS is goed te horen op hun albums en live-shows.

Voedsel en muziek

Muzikant, producent en liedschrijver Onno Smit (Lefties Soul Connection) wil in 2008 een soloplaat opnemen. Hij nodigt een aantal bevriende muzikanten uit om in ruil voor een heerlijke maatlijd een dag met hem op te nemen. Diverse muzikanten waaronder Tim Knol, Paul Willemsen (Supersub), Daniel Rose (C-mon & Kypski), Laurens Joensen en Jet Stevens (Fay Lovsky), Cody Vogel (Lefties Soul Connection) en het straatorkest De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht stemmen hiermee in.

Beans & Fatback

Zo ontstaat het album Beans & Fatback. De gerechten die met passie en zorg zijn klaargemaakt door Smit spelen ook nog eens de hoofdrol op deze plaat. Aan het album dat verschijnt in 2010 zijn de bijbehorende gerechten toegevoegd. Volgens het label Excelsior zijn de gerechten simpel en recht voor z’n raap net zoals de muziek zelf.

With Skin Attached

In 2013 komt het tweede album van Beans & Fatback uit getiteld With Skin Attached. Het album krijgt lovende kritieken in de pers. De Volkskrant geeft het album zelfs 5 sterren. De voorliefde voor rootsmuziek uit de zuidelijke staten van de VS is wederom goed te horen op het album. Beans & Fatback klinkt nog rauwer en intenser dan ooit op het nieuwe werk. De singles zijn 'Old Days New', 'Use Me' en 'Beggin'.

Luister ook naar een interview met Beans & Fatback met fragmenten van hun show.