Artiest

D*Note

  1. Artiestenchevron right
  2. D*Note
Electronisch gezelschap uit Londen rondom Matt Winn. D*Note brengt in 1993 zijn debuutalbum Babel uit. In 2002 krijgt de single 'Shed My Skin' een plekje op de 3FM playlist.

Londenaar Matt Winn richt in 1992 D*Note op. In de zomer van het jaar erop verschijnt Babel. Het acid-jazzy debuutalbum levert een hit op in Engeland, te weten 'D*Votion'. Op Criminal Justice (1995) is het drum 'n bass wat de klok slaat. Op de single 'Garden Of Earthly Delights' is de zus van Jhelisa Anderson (The Shamen) te horen: Pamela. Behalve muzikant is Matt ook filmmaker.

Hij maakt de korte film Round The Block en in 1997 verschijnt het half uur durende Coming Down, een documentaire over drugsgebruikers in Londen. Voor Coming Down schrijft Matt ook de soundtrack. Deze verschijnt kort na het derde, titelloze album van D*Note. In 2002 verschijnt Fuchsia Dog, vol muziek die te horen is in Out Of The Game, zijn eigen TV-documentaire die datzelfde jaar in Engeland op Channel 4 te zien is.

Matt omschrijft de muziek op deze plaat als progressieve house. "It's electronica basically, with modal harmonies. The last album was more diffuse. This is more tightly focused. Although it's still quite different from most commercial dance records."

Nummers van D*Note