Artiest

The Calling

  1. Artiestenchevron right
  2. The Calling
Amerikaanse alternatieve popband die begin 2002 in ons land een grote hit scoort met 'Wherever You Will Go', te horen in de film Coyote Ugly.

Vriendin

Aaron Kamin heeft verkering met de zus van Alex Band. Wanneer Aaron een gitaar in het huis van zijn geliefde ziet staan, wordt hij nieuwsgierig. Het meisje legt uit dat haar broertje van vijftien gitaar speelt. Op een dag hoort Aaron de jonge Alex zingen en is verliefd... op zijn stem. De twee besluiten samen muziek te maken. Na een paar maanden moet het zusje van Alex (en dus de vriendin van Aarpn) het weten: "Do you want to play music with my brother or do you want to date me?" 

Leeftijdsverschil

De eerste band die de twee jongens oprichten luistert naar de naam Generation Gap. Het leeftijdsverchil tussen Aaron en Alex is een paar jaar, maar tussen de rest van de band zitten twee generatiekloven. De bassist is 40, de drummer 58. De oudjes verlaten al snel de band en Aaron en Alex trekken zich terug en schrijven zo'n 100 liedjes. In 2000 is de band, die inmiddels naar de naam The Calling luistert, te zien in de succesfilm Coyote Ugly. Het nummer wat The Calling daarin speelt, 'Wherever You Will Go', verschijnt eind 2001 op single en haalt in Amerika de Top 5.

Camino Palmero

Ook in Nederland en andere Europese landen wordt de single een groot succes. De (ex-)Megahit is terug te vinden op het debuutalbum van de band: Camino Palmero. Acht van de tracks zijn gemixt door Chris Lord-Alge (bekend van zijn mixwerk voor Green Day, Zebrahead en Savage Garden). Aan het eind van de zomer van 2002 verschijnt 'Adrienne' op single.