Artiest

Rosemary's Sons

  1. Artiestenchevron right
  2. Rosemary's Sons
Rockband uit Breda die in 2002 een hitje scoren met 'Shine', een duet met Ilse DeLange.

Ira Levin, Amerikaanse schrijver (van o.a. Kiss Before Dying en Sliver) levert in 1967 een boek in bij zijn uitgever met de titel Rosemary’s Baby. De literaire thriller wordt een echte klassieker en direct verfilmd. Precies dertig jaar later verschijnt Son Of Rosemary, het vervolg hierop. Het jaar daarna richten vier jongens uit Breda een bandje op die zich vernoemen naar deze boeken over de zoon van de duivel…

Rosemary’s Sons maken geen gothic en zijn (zover bekend) geen satanaanbidders. Hun verhaal begint in de zomer van 1998 wanneer jeugdvrienden Ad en Martijn besluiten weer eens muziek te maken. De band is compleet met Bart, een collega van Ad, en Thomas, een oude bekende. Ongeveer een jaar later hebben de heren genoeg nummers voor een album en brengen in eigen beheer Misery Loves Company uit. De ‘demo’ trekt de aandacht van een aantal platenmaatschappijen, waaronder Warner Music.

De platenmaatschappij biedt Rosemary’s Sons in 2001 een contract aan waar de heren geen nee tegen zeggen. Datzelfde jaar staat de band op Lowlands en verschijnt ‘Fall From Grace’ op single. 3FM bombardeert het tot Megahit en organiseren een Rosemary’s Sons dag. Op 23 april 2002 verschijnt All In Hand het (officiële) debuutalbum van Rosemary’s Sons.

Het is geproduceerd door Oscar Holleman (van o.a. Krezip, Within Temptation en Heideroosjes). De tweede single ‘Shine’ gaat vooraf aan de release. Op dit nummer is Ilse DeLange in duet te horen met Martijn. Ook René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad) levert bijdragen aan All In Hand. Maarten van Damme (ex-Abel) voegt zich tijdens de opname van het album bij de band.

Nummers van Rosemary's Sons