Artiest

Talking Heads

  1. Artiestenchevron right
  2. Talking Heads
New Yorkse groep die vanaf het eerste singlesucces (‘Psycho Killer’), maar vooral ook in de jaren ’80 een spoor van invloeden door de popmuziek heeft getrokken.

Zijn de Talking Heads in het begin nog nauw verbonden met de punk- en new wave-scene van New York, later wordt het geluid meer en meer doorspekt met invloeden van muziek van overal ter wereld. De derde en vierde door Brian Eno geproduceerde albums Remain In Light en Speaking In Tongues groeien uit tot popklassiekers.

Solo-werk

De tour die volgt op Speaking In Tongues vormt de basis van Stop Making Sense, een film van Jonathan Demme. Zanger David Byrne bouwt ondertussen aan een solocarrière en bassiste Tina Weymouth brengt met haar Tom Tom Club het succesnummer ‘Wordy Rappinghood’ uit. In 1991 houdt de Talking Heads op te bestaan. David Byrne maakt nog steeds muziek, zo heeft hij met Brian Eno zijn laatste album Everything That Happens Will Happen Today (2008) gemaakt. Ook werkte Byrne met Fatboy Slim, onder andere voor het nummer 'Toe Jam' in 2008.