Artiest

Rolf Sanchez

  1. Artiestenchevron right
  2. Rolf Sanchez
Rolf Sanchez is een Nederlandse latinzanger, geboren op 3 juli 1991. Hij is vooral bekend van Spaanstalige liedjes als Pa Olvidarte en Más Más Más. Bij het televisiekijkend publiek komt hij onder de aandacht dankzij programma’s als X Factor en Beste Zangers.

Biografie
Ondanks zijn exotische naam en voorkomen komt Rolf Sanchez in Ede ter wereld als Roelof Johannes Wienk. Zijn vader is Nederlands, maar zijn moeder is afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Wienk neemt in 2011 deelt aan het vierde seizoen van de talentenjacht X Factor en schopt het tot de derde plek. Sony Music biedt hem een contract aan, al laten ze hem gaan nadat zijn debuutsingle Ave Maria (een cover van David Bisbal) flopt. Zijn eerste hit volgt pas in 2017, als gastzanger op de Ali B-single Voy A Bailar.

Beste Zangers

De bijdrage van Rolf Sanchez aan het televisieprogramma Beste Zangers gaat in 2019 niet onopgemerkt voorbij. Zijn duet met Emma Heesters, getiteld Pa Olvidarte, staat rond de jaarwisseling op de tweede plek in de charts, achter Dance Monkey van Tones And I. Het origineel van Pa Olvidarte is van de Colombiaanse hiphopgroep Choc Quib Town. In de zomer van 2020 scoort Rolf Sanchez zijn eerste nummer 1-hit met Más Más Más. Hij gaat in 2021 in duet met Marco Borsato op de singles Een Moment en Hef Je Glas.