Artiest

Jesus Loves You

  1. Artiestenchevron right
  2. Jesus Loves You
Jesus Loves You was een Britse band opgericht door zanger Boy George. Hun muziekstijl was een mix tussen Indian, Elektronisch, Dance en Pop. De teksten gingen voornamelijk over spiritualiteit, liefde en gelijkheid. De band scoorde o.a de hits: 'Generation Of Love' , 'After The Love' en 'One On One'.

Project

Nadat zijn band Culture Club uit elkaar gaat, besluit Boy George als soloartiest verder te gaan. Zijn solocarriere verloopt goed en de zanger besluit een projectje te starten: Jesus Loves You. Hij richt deze gelegenheidsband op onder zijn eigen platenlabel More Protein. 

Eerste single

'After The Love' is de eerste single die de band uitbrengt. Het nummer gaat over de break tussen Jon Moss, ex-drummer van Culture Club en Bob George. De twee muzikanten schreven de single samen. Tijdens een reis door India komt Boy George in aanraking met de Hare Krishna beweging. De zanger voelt zich aangetrokken tot deze religie en schrijft er het nummer 'Bow Down Mister'.

Album gaat niet door

In 1991 worden de remixes van de nummers 'Generations Of Love' en 'After The Love' uitgebracht. Een jaar later treedt de band voor 35.000 mensen op in het Luzhniki Stadion in Moskou tijdens een Hare Krishna festival. Dat zelfde jaar stond het album Popularity Breeds Contempt op de planning. De single 'Sweet Toxic Love' werd echter zo slecht verkocht, dat er besloten werd om het album niet uit te brengen. Vanaf 1992 is er geen nieuw materiaal verschenen van de band.

Nummers van Jesus Loves You