Artiest

Selena Gomez

  1. Artiestenchevron right
  2. Selena Gomez
Selena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice, die haar carrière begint in televisieseries voor kinderen. Op haar zeventiende brengt ze al haar eerste album uit met haar band Selena Gomez & The Scene. In 2013 gaat start ze een succesvolle solocarrière en scoort in Nederland top 5-hits met It Ain’t Me, Back To You en Taki Taki.

Biografie
Selena Gomez wordt op 22 juli 1992 geboren in Grand Prairie, Texas, als dochter van een Italiaanse moeder en een Mexicaanse vader. Ze wordt vernoemd naar de populaire Mexicaanse zangeres Selena. Van 2002 tot en met 2004 is ze samen met Demi Lovato te zien in de langlopende kinderserie Barney & Friends. Echte bekendheid krijgt ze pas wanneer ze in 2007 de hoofdrol van Alex Russo krijgt toegewezen in de Disney-serie Wizards Of Waverly Place. Haar eerste filmrol is als hoofdrolspeelster in de romantische komedie Another Cinderella Story uit 2008.

Selena Gomez & The Scene

Gomez heeft net als de persoon naar wie ze vernoemd is aspiraties als zangeres. Ze formeert de band Selena Gomez & The Scene in 2009 en nog datzelfde jaar verschijnt het debuutalbum Kiss & Tell op Hollywood Records, onderdeel van de Disney-corporatie. De zangeres is dan pas zeventien. De plaat doet het uitstekend in de VS en in de twee daaropvolgende jaren verschijnen de albums A Year Without Rain en When The Sun Goes Down. Onderwijl is ze ook nog te zien in de films Monte Carlo (2011), Spring Breakers (2012) en leent ze haar stem aan het karakter Mavis uit Hotel Transylvania (2012).

Solohits

Haar band wordt in 2013 opgeheven en later dat jaar verschijnt haar eerste soloalbum, Stars Dance, eveneens op Hollywood Records. De plaat bezorgt de inmiddels 21-jarige Gomez haar eerste top 10-notering in de Nederlandse albumlijst. De opvolgers Revival (2015) en Rare (2020) doen het zelfs nog beter. Samen met Kygo scoort ze in 2017 haar eerste top 10-hit met It Ain’t Me. De single piekt op nummer 3. Haar samenwerkingen met Marshmello (Wolves, 2017) en DJ Snake (Tai Taki, 2018) zijn ook goed voor top 10-posities. Op eigen kracht behaalt ze de hoogste regionen van de hitlijst met Back To You en Lose You To Love Me.


Nummers van Selena Gomez