Artiest

Sofi Tukker

  1. Artiestenchevron right
  2. Sofi Tukker
Sofi Tukker = Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern, een duo uit New York. Hun selftitled debuut-EP komt uit na een jaar samenwerken en 'Drinkee' is de allereerste single.

Sofi Tukker brengt in 2016 de EP Soft Animals uit, de nummers 'Drinkee', 'Matadora', 'Awoo', 'Déjà Vu Affair', 'Moon Tattoo' en 'Hey Lion' staan erop. 'Drinkee' krijgt een Grammy nominatie voor Best Dance Recording. Kortom: een knaller van een start voor het duo. Sophie en Tucker maken junglepop met een nineties randje. Ze doen het ook goed bij bedrijven: nummers 'Johny' en 'Best Friend' worden gebruikt voor commercials.

'Treehouse'

In 2018 brengt Sofi Tukker haar debuutplaat 'Treehouse' uit. Ja, Sofi Tukker maakt doorgaans hele blije muziek, maar niet alle tien de liedjes op Treehouse zitten in de hoek vol regenbogen, unicorns en puppies. Sophie beschrijft 'My Body Hurts' als "the aggressive one" en 'The Dare' als "the dramatic one". Maar écht darkwordt het qua sound nooit, alle liedjes blijven prettig om weg te luisteren. En af en toe vliegen Sophie en Tucker ook gewoon volledig uit de bocht en maken ze zoiets als 'Batshit'. Lekker.

Nummers van Sofi Tukker