Artiest

Burt Bacharach

  1. Artiestenchevron right
  2. Burt Bacharach
Bacharach (1928 Kansas City) was in de jaren ’50 en vroege jaren ’60 pianist en bandleider voor Marlene Dietrich. Hij is samen met tekstdichter Hal David en anderen verantwoordelijk voor talrijke bekend geworden nummers die onder meer gezongen werden door The Carpenters, Aretha Franklin, Jack Jones, Tom Jones, Dusty Springfield, Luther Vandross, Scott Walker en Dionne Warwick.

Zijn stijl wordt geclassificeerd als 'easy listening' en gewaardeerd voor de opvallende melodielijnen en licht klassiek georiënteerde stijl.

Neil

Burt Bacharach had 52 Top 40-hits. Daarnaast werden veel van de nummers opgepikt door jazzmusici zoals Stan Getz en Wes Montgomery. In 1982 schreef hij een aantal nummers met Neil Diamond, waarvan Heartlight een grote hit werd.

Protest

Hij maakte in 1998 het album Painted From Memory met Elvis Costello. Op At This Time (2005), dat als een protestalbum geldt, staan bijdragen van diezelfde Costello, Rufus Wainwright en Dr Dre.

Trijntje

In 2006 neemt onze eigen Trijntje Oosterhuis een album op met veertien liedjes op uit het repertoire van Burt Bacharach. Onder de titel The Look Of Love werd dit album in november 2006 uitgebracht.

Eerste

In november wordt bekend gemaakt dat begin december 2007 Who'll Speak For Love, een tweede album met liedjes van Burt Bacharach zal verschijnen. Burt Bacharach heeft samen met Tim Rice (tekstschrijver van o.a. Evita, Aida) de titeltrack geschreven en Trijntje zal de eerste vertolker van het nummer zijn.

Nummers van Burt Bacharach