Artiest

David Lee Roth

  1. Artiestenchevron right
  2. David Lee Roth
David Lee Roth is al vanaf jongs af aan een groot liefhebber van rockmuziek en volgt bands als Led Zeppelin en ZZ Top dan ook op de voet. Zijn zangkunsten oefent hij in de jaren ’70 bij lokale bands en ontmoet de broers Eddie en Alex van Halen. Samen met de twee broers en Michael Anthony vormt hij de band Van Halen.

Ruzie

Van Halen is een groot succes en trekt overal volle zalen. Het gaat echter mis wanneer David op het hoogtepunt van Van Halen een soloalbum uitbrengt (Crazy From The Heart, 1985) en hij roddels verspreidt over de band en onenigheid tussen de bandleden. Die ruzie is een breekpunt en David Lee Roth verlaat de band.

Na het verlaten van de band, vormt David een nieuwe band met Billy Sheehan, Steve Vai (Frank Zappa) en Gregg Bissonette. Het eerste album van deze supergroep, Eat Em & Smile, wordt net als de wereldtournee die volgt, een groot succes. Hierop volgen Skyscraper (1991) en A Little Ain’t Enough.

De albums zijn een succes, maar een vos verliest zijn streken niet. Ook nu ontstaan er weer fricties tussen de bandleden en de opvolger van het vorige album wordt ook geen succes.

Reünie

 Als de vervanger van David bij Van Halen vertrekt, gaan er verhalen dat er een reünie in wording aan zit te komen. Op de MTV Video Music Awards in 1996 staat de oude bezetting van Van Halen weer samen op het podium.

Diamond Dave

Diamond Dave ligt in 2003 in de schappen en gevat vooral covers van oude rocknummers.