Artiest

TLC

  1. Artiestenchevron right
  2. TLC
Opgericht door platenmaatschappij LaFace, krijgt het zangeressen-trio T-Boz, Left Eye en Chilli de naam TLC. Het damesgroepje afkomstig uit Atlanta, Georgia groeit uit tot één van de meest populaire en meest succesvolle R&B damesformaties. In 2001 overlijdt Lisa 'Left Eye' Lopes bij een auto-ongeluk in Honduras. Het album 3D is het laatste album waarop ze te horen is.

TLC weet al vrij snel de aandacht op zich te vestigen door opvallende kleding te dragen; in het begin vaak ruime kleding met als versiering condooms. Ook de muziek die de meiden verkondigen is nog niet eerder gehoord en wordt als zeer opstandig en cool ervaren.

Ain't No Proud To Beg

In 1992 krijgen de dames voor het eerst een grote hit met hun debuutsingle 'Ain't Too Proud To Beg', afkomstig van hun eerste album Ooooooh... On The TLC Tip. De toon is gezet en er volgen nog heel veel singles die in de (Amerikaanse) hitlijsten terechtkomen, zoals 'Creep', 'Waterfalls', 'Diggin' On You'.

In 1999 verbreekt TLC na een stilte van een jaar of vier, vijf de stilte met 'Silly Ho'. Radiostations draaien het nummer gretig, maar na een aantal weken wordt bekend dat niet 'Silly Ho', maar 'No Scrubs' de eerste single van nieuwe album FanMail. Het album wordt, zoals de titel al doet vermoeden, opgedragen aan alle TLC-fans. (Ze hebben nogal een tijd op het album moeten wachten...) De singles 'No Scrubs', 'Unpretty' en 'Dear Lie' worden allemaal hits.

Ongeluk

Lisa Left Eye Lopes overlijdt in 2001 bij een auto-ongeluk in Honduras. Ze is daar op dat moment op vakantie. De zangeres is op slag dood, de andere inzittenden van de auto zijn zwaar gewond. In september 2002 maken de overgebleven leden van TLC bekend dat hun nieuwe album 3D gaat heten. De naam is bedacht door Left-Eye. De eerste single van 3D is niet, zoals eerst wordt beweerd, 'Quickie', maar 'Girl Talk'. Deze komt begin november uit, gevolgd door het album.