Artiest

Boy & Bear

  1. Artiestenchevron right
  2. Boy & Bear
Boy & Bear uit Australië begint ooit als soloproject van frontman Dave Hosking, maar groeit al snel uit tot een band met vijf singer-songwriters die elkaar kennen uit het bandjescircuit van hun thuisland. Vanaf 2009 is Boy & Bear in deze formatie officieel een feit en binnen een jaar mag het gezelschap mee op tour als voorprogramma van Mumford & Sons, met wie ze meer dan alleen het &-teken in hun naam gemeen hebben.

Naast het verzorgen van het voorprogramma van Mumford & Sons brengt Boy & Bear in 2010 al de EP With Emperor Antarctica uit, die het in thuisland Australië tot de eerste plek van de hitlijst met fysieke releases schopt.

Debuutalbum Moonfire 

In augustus 2011 verschijnt het debuutalbum Moonfire in Australië, waar het deze keer op de tweede plek van de reguliere albumlijst terechtkwam. Inmiddels is het album ook hier verschenen. In Australië komt het album vroeg genoeg uit om nog mee dingen naar de prijzen van 2011. Onder meer een derde plek in de jaarlijst van radiostation Triple J en vijf ARIA Awards worden daar binnengesleept. De titel van het album pikt de band overigens van een film die bassist Jake Tarasenko tijdens een tour op dvd koopt voor twee dollar.

Tweede studioalbum Harlequin Dream 

In augustus 2013 brengt Boy & Bear een tweede studioalbum uit met de titel Harlequin Dream. De plaat belandt in thuisland Australië op nummer 1. De leadsingle van de plaat is 'Southern Sun'. De basis voor de opvolger van Moonfire wordt gelegd in 2011, toen de groep op tournee was door Amerika. Het moment dat Boy & Bear terugkomt in Australië, inclusief een gloednieuw bandlid genaamd David Symes (bas), zit de groep vol nieuwe ideeën voor Harlequin Dream.

"The vision came early to focus on a lot of old pop and to really embrace classic structures and choruses in an adulterated way," vertelt zanger en gitarist Dave Hosking. "If it felt musical, we knew we should track it.”

Phil Ek mixt Harlequin Dream

Alle nummers worden opgenomen en Boy & Bear huurt Phil Ek (van Band Of Horses, Fleet Foxes, The Shins) in om het album te mixen en haar visie verder vorm te geven. Harlequin Dream bevat meer groove en kleur dan haar voorganger. Het klinkt warmer en is, ondanks de aanwezige gitaar, minder rockgeoriënteerd. Het zijn nummers die verhalen vertellen.