Artiest

Foster The People

  1. Artiestenchevron right
  2. Foster The People
Een indiepop/-rock band uit Los Angeles. De groep is opgericht in 2009 door Mark Foster. Hij heeft het voor de oprichting van Foster the People geprobeerd als solo-artiest, maar moest toch meer hulp gaan inschakelen omdat hij steeds meer instrumenten ging gebruiken en bandleden nodig had die te bespelen. Foster the People is het meest bekend van hun eerste single 'Pumped Up Kicks'.

Solo

Mark Foster opereert zeven jaar lang als solo-artiest. Nadat zijn geschreven nummers steeds meer body beginnen te krijgen gaat hij opzoek naar bandleden. Mark Pontius en Cubbie Fink versterken Foster en vormen zo Foster the People. Volgens frontman Mark was het niet gemakkelijk de juiste mensen te vinden. In 2009 speelt de band als eerst samen op het podium.

Pumped Up Kicks

Foster The People ziet in 2009 het licht en verovert een jaar later de wereld met hun eerste single 'Pumped Up Kicks'. Deze single bereikt ook Nederland met bescheiden succes. Opvolger 'Helena Beat' laat daarna niet lang op zich wachten. Het album Torches waar de twee singles opstaan komt uit in april 2011.

Tweede album

Het tweede album van Foster The People staat gepland voor begin 2014. Frontman Mark Foster zegt tegen het tijdschrift Rolling Stone"Het is niet het album dat mensen van ons zullen verwachten als tweede album." Hij wilt het tweede album organischer maken dan hun debuut. "Het eerste album was zo elektronisch en synthetisch - op een coole manier. Ik kraak het niet af, maar dat was het. Maar met dit album wil ik iets meer menselijks maken en de liedjes geleidelijk laten ontstaan ongeacht welke kant de sound opging."