Artiest

CeeLo Green

  1. Artiestenchevron right
  2. CeeLo Green
Thomas DeCarlo Callaway staat beter bekend als de hiphop/soul/funk/R&B-zanger Cee Lo Green. Na twee solo-albums breekt hij in 2006 door bij het grote publiek als de zanger van Gnarls Barkley. Zijn derde soloplaat volgt in 2010, getiteld The Lady Killer.

In Atlanta, Georgia ziet Thomas DeCarlo Callaway in 1975 het levenslicht. Hij groeit op in een gelovig gezin en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn eerste muzikale stappen in de kerk zet. Als Thomas vier jaar oud is, heeft hij beide ouders verloren. Hier krijgt hij het later nog erg moeilijk mee en hij belandt in een depressie, later zet hij deze gebeurtenissen om naar inspiratie voor zijn stemmige songs.

Goodie Mob

Zijn eerste professionele wapenfeit in de muziekwereld is met de groep Goodie Mob. Inmiddels onder de naam Cee-Lo vormt hij samen met Big Gipp, T-Mo en Khujo deze hiphopgroep die enkele singles en albums uitbrengt, maar geen internationaal succes oplevert. 

Solo

Op eigen kracht lukt dit Cee Lo beter. Hij duikt op bij verschillende grote namen in de muziek als OutKast, Nas, De La Soul, Lauryn Hill, Common en Timbaland. Ook brengt hij twee soloplaten uit: Cee Lo Green and His Perfect Imperfections (2002) en Cee Lo Green... Is the Soul Machine (2004). Commercieel zijn dit misschien geen grote successen, maar de muziekwereld smult van zijn werk.

Gnarls Barkley

Samen met producer Danger Mouse vormt hij Gnarls Barkley en dit is de doorbraak bij het grote publiek. Met het nummer 'Crazy' zet het duo zich direct op de kaart, want het wordt een enorme hit. Samen brengen ze twee albums uit, getiteld St. Elsewhere (2006) en The Odd Couple (2008).

The Lady Killer

Ondertussen verzorgt Cee Lo nog gastbijdragen bij verschillende artiesten, maar houdt zich in 2010 vooral bezig met zijn volgende soloplaat. The Lady Killer komt uit in de herfst van 2010. Daarvoor krijgt de single 'Fuck You' (die in de VS keurig onder de naam 'Forget You' uit komt) al een release en rond deze plaat ontstaat heel wat online reuring wat hem voor de release al een hit maakt. In november 2010 komt de tweede single van The Lady Killer uit: 'It's Ok'.