Artiest

Guillemots

  1. Artiestenchevron right
  2. Guillemots
Ook wel geschreven als gUiLLeMoTs. Avant-garde pop en indie rock band uit Engeland. In 2006 brengt de band Through the Windowpane uit. Twee jaar later komen ze met de opvolger Red.

Internationaal

De Engelse zanger en de klassiek getrainde pianist Fyfe Dangerfield verzamelt in 2004 een aantal muzikanten om zich heen en vormt Guillemots. Het is een internationaal gezelschap met Engeland als thuisbasis en bestaat uit: de Braziliaanse gitarist MC Lord Magrao, Schotse percussionist Greig Stewart (aka Rican Caol) en Canadese dubbel bassist Aristazabal Hawkes.

London Calling

In 2005 spelen ze in het voorprogramma van Rufus Wainwright tijdens zijn Engelse tour en ze brengen de EP  I Saw Such Things in My Sleep uit. Een jaar later komen ze met het mini-album From The Cliffs, waarop alle nummers van de EP staan en verder eerdere werk bevat. Nederland kan al kennis maken met Guillemots tijdens London Calling.

Get over it

In 2006 staan ze op Motel Mozaïque en weer op London Calling. Het eerste hele album Through the Windowpane komt eind van het jaar uit. Dit album wordt opgevolgd door Red (2008) met als eerste single het gedreven 'Get Over It'.

Nummers van Guillemots