Artiest

Mozes And The Firstborn

  1. Artiestenchevron right
  2. Mozes And The Firstborn
In 2013 tekent Mozes And The Firstborn bij het Nederlandse label Top Notch. De band uit Eindhoven brengt de single 'I Got Skills' uit en in maart 2013 verschijnt hun debuutalbum. 3FM benoemt ze al snel tot Serious Talent, waardoor ze veel airplay krijgen. Hetzelfde jaar staan ze al op Best Kept Secret festival en Lowlands.

Debuut EP I Got Skills

Mozes and the Firstborn bestaat uit zanger en gitarist Melle Dielesen, drummer Raven Aartsen, bassist Corto Blommaert en gitarist Ernst-Jan van Doorn en wordt opgericht in de zomer van 2010. Voor de opnames van debuut-EP I Got Skills gaat de band naar het historische Philips NatLab in thuisstad Eindhoven, de plek waar ooit de cd werd uitgevonden. Ze presenteren I Got Skills in Eindhoven en Antwerpen en de 300 gedrukte exemplaren zijn binnen een mum van tijd uitverkocht.

"The messiah has arisen"

Met hun gruizige garagepop doen ze in 2011 veel verschillende steden aan tijdens de Popronde en als voorprogramma van bands als DeWolff en Go Back To The Zoo. Ze claimen zelf één van de grootste talenten van Nederland te zijn, want als je niet in jezelf gelooft, waarom zouden anderen dat dan wel doen? Op de Facebook-pagina van de Eindhovense band prijken dan ook de verlossende woorden "The messiah has arisen."

Afterparty Jack White

De muziek van het viertal kenmerkt zich door invloeden die reiken van de rock 'n roll van The Rolling Stones tot hedendaagse psychedelische rock van Ty Segall en Black Lips. Daarmee weet Mozes And The Firstborn in juni 2012 al een optreden op de afterparty van Jack White in de Heineken Music Hall te regelen. Die zomer staan ze ook op popfestival Into The Great Wide Open.

Platendeal bij Top Notch

Mozes And The Firstborn tekent in januari 2013 bij het Nederlandse label Top Notch en brengt meteen de eerste single 'I Got Skills' uit. Het viertal wordt uitgeroepen tot één van de 12 van 3voor12 en speelt op Eurosonic Noorderslag. De titelloze debuutplaat verschijnt in maart 2013 en met de tweede single 'Peter Jr.' wordt Mozes And The Firstborn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Naar het buitenland

De band blijft ook niet onopgemerkt in het buitenland. Zo spelen Melle, Raven, Corto en Ernst-Jan in het voorprogramma van The Walkmen in Brussel en touren ze in mei 2013 met bluesrockduo Two Gallants door Zwitserland, Italië en Duitsland. In die landen brengen ze ook hun debuut-EP I Got Skills uit.

Festivals

In de zomer van 2013 maken de heren hun opwachting op verschillende bevrijdingsfestivals en staan ze op andere grote popfestivals als Best Kept Secret, Lowlands en De Wereld Draait Buiten.

Nummers van Mozes And The Firstborn