Artiest

Jon Allen

  1. Artiestenchevron right
  2. Jon Allen
De Britse singer songwriter John Allen maakt zijn vak meester op het door Paul McCartney opgerichte Liverpool Institute Of Performing Arts.

Als kleine John heeft muziek al de voorkeur en leert zichzelf liever gitaar spelen, dan het volgen van de reguliere lessen. Ook is hij een fanatieke drummer en speelt in verschillende schoolbandjes. John legt uit: “Als tiener wil niemand op de voorgrond staan, omdat dat gênant is.” Toch pakt hij op een gegeven moment de microfoon en realiseert zich dat hij nog een talent bezit. Niet lang daarna ruilt hij zijn computer in voor een elektrische gitaar en zijn muzikale pad slaat een nieuwe weg in.

Liverpool Institute Of Performing Arts

Na zijn afstuderen van het Liverpool Institute Of Performing Arts, krijgt hij een 5-sterren beoordeling op één van zijn demo’s in een muziekblad en de aanbiedingen volgen in rap tempo op. Vanaf dat moment deel hij het podium met onder meer Damien Rice, KT Tunstall en Mark Knopfler.

Dead Man’s Suit

Het debuutalbum van Allen komt uit in 2009. Dead Man’s Suit. De singles van deze plaat krijgen airplay op de BBC radio.

Sweet Defeat

Twee jaar na het debuut verschijnt Sweet Defeat (2011) in de schappen. Mede door een optreden bij Jools Holland en Carice van Houten, die op internet een link deelt van de zanger, gaat het snel. Zijn muziek wordt nu op grotere schaal buiten de landsgrenzen opgepikt. 

Deep River

Jon Allen neemt graag de tijd voor het schrijven van nieuw materiaal, zo blijkt als hij drie jaar doet over zijn derde studioalbum Deep River. De plaat wordt in 2014 uitgebracht met 'Night And Day' als leadsingle.