Artiest

Christine And The Queens

  1. Artiestenchevron right
  2. Christine And The Queens
Héloïse Létissier (1988) is een Franse zangeres uit Nantes. Ze maakt muziek met haar project Christine And The Queens. In 2014 verschijnt haar debuutalbum Chaleur Humaine. Met de single 'Christine' breekt ze internationaal door.

Héloise komt uit Nantes. Ze zingt al heel lang, sinds haar vijfde, maar is eigenlijk altijd onzeker geweest over haar stem. Onterecht, want in thuisland Frankrijk wordt ze in 2014 met open armen ontvangen en een jaar laten smelten ook België en Nederland voor haar. In mei 2015 wordt ze bij Giel zelfs verrast met een Gouden Plaat voor haar single.

Christine And The Queens

Christine maakt graag muziek, en dat doet ze dus met de zelf gecreëerde act Christine And The Queens. De naam is geïnspireerd op de gedachte (of frustratie) dat je als vrouw geacht wordt er vrouwelijk uit te zien, terwijl het beeld van een vrouw vrij beperkt is.

"In reclames hoor je: wees jezelf. Maar wat betekent dat als magazines maar één manier tonen om een meisje te zijn? Ik geloof dat je best een vrouw kunt zijn met behaarde benen en een snor."

Feministe

Op de vraag of Héloise Lettissier een feministe is, is het antwoord: ja. Ze wil niet aan een ideaalbeeld hoeven te voldoen. Ze wil niet kiezen wie of wat ze is. Daar heeft ze zich nooit goed bij gevoeld. Ze wil vrij zijn en Christine And The Queens is daar wat haar betreft een uitvlucht in.

Panseksueel

Héloise draagt vaak een pak en noemt zichzelf een panseksueel (een seksuele, romantische of emotionele aantrekking of verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten). Ze wordt wel eens de vrouwelijke Stromae genoemd, ook al is haar muziek heel anders.

Lowlands

Christine And The Queens staat in 2015 op Lowlands.

Nummers van Christine And The Queens