Artiest

Eurythmics

  1. Artiestenchevron right
  2. Eurythmics
Engels duo bestaande uit Dave Stewart en Annie Lennox dat in de jaren '80 een flink aantal hits scoort, waaronder 'Sex Crime' en 'There Must Be An Angel (Playing With My Heart)'. Beiden vervolgen hun succes met solo-albums en muzikale (co-)producties. In 1999 verschijnt het reünie-album Peace.

The Tourists

De Eurythmics bestaan uit zangeres Annie Lennox en producer Dave Stewart. De twee krijgen een relatie waarin ook muzikaal het goed klikt tussen de twee. Ze richten samen een band op, Catch, die al snel weer evolueert in een andere band, The Tourists. De band brengt 3 albums in 2 jaar uit en scoort 2 top 10 hits in Engeland. Als in 1980 de relatie tussen Dave en Annie stukloopt stoppen The Tourists als groep. 

Eurythmics

Ze besluiten samen te blijven optreden onder de naam Eurythmics. Het duo vertrekt naar Duitsland om daar, onder andere met hulp van Blondie-drummer Clem Burke, een album op te nemen.

Albums

Het eerste Eurythmics album, In The Garden, verschijnt in 1981. Het album flopt nogal. In 1982 verschijnt het album Sweet Dreams (Are Made Of These). De eerste single, 'Love Is A Stranger', wordt een klein hitje.De volgende single 'Sweet Dreams' wordt, mede dankzij de clip, een knaller van een hit. De plaat wordt nummer 1 in de V.S. De re-release van 'Love Is A Stranger' wordt een top-10 hit in Engeland.

Touch

Het derde album van de groep heet Touch en verschijnt eind 1983. Singles als 'Who's That Girl' en 'Here Comes The Rain Again' zijn succesvol. De single 'Sexcrime' van de soundtrack van de film 1984 wordt ook een flinke hit. 

Be Yourself Tonight

In 1985 verschijnt Be Yourself Tonight, een album dat meer R&B-invloeden kent. Het duo werkt samen met Aretha Franklin voor de klassieker 'Sisters Are Doin' It For Themselves'. Ook de singles 'Would I Lie to You?' en 'There Must Be an Angel (Playing With My Heart)' zijn succesvol. Het album Savage (1987) krijgt slechte recensies en flopt.

Duet

Annie Lennox zingt samen met soulzanger Al Green een duet voor de soundtrack van de film Scrooged. In 1989 verschijnt We Too Are One. Het album scoort goed in Engeland, maar in de V.S. flopt de plaat. 

Solo

Als Annie Lennox in 1992 aan haar solocarrière begint, lijkt het afgelopen te zijn voor de groep. In 1999 verschijnt echter de comebackplaat Peace. Zes jaar later wordt de Greatest Hits-CD The Ultimate Collection uitgebracht.