Artiest

Natasha Bedingfield

  1. Artiestenchevron right
  2. Natasha Bedingfield
Engelse zangeres en tevens zus van zanger Daniel Bedingfield.

Natasha Bedingfield wordt geboren op 26 november 1981. Ze groeit op in het Engelse Lewisham.

Muziek

Met een broer in de muziek en ouders die al haar al toezongen toen ze nog in de buik zat, kan ze er bijna niet omheen: ze moet de muziek in. Maar ondanks deze voorbodes bewandelt Natasha Bedingfield in eerste instantie een andere weg. Haar creativiteit doet haar denken aan een studie aan de kunstacademie, maar ook psychologie spreekt haar erg aan.

Schrijven

Het wordt psychologie, mede ook omdat ze het idee heeft dat dit haar songteksten ten goede zal komen. Na twee jaar psychologie besluit ze om zich toch maar volledig op de muziek te storten. Vastberaden om met haar eigen materiaal aan de bak te kunnen, schrijft en schaaft ze een tijd aan haar nummers. 

Platencontract

Op het moment dat Natasha er klaar voor denkt te zijn, krijgt een platenmaatschappij een demo van haar te horen en krijgt ze een platencontract aangeboden. 

Unwritten

Het debuutalbum Unwritten van Natasha Bedingfield komt uit in 2004. Met het nummer 'These Words' scoort ze een internationale hit. Een jaar na de release wordt het album ook in de Verenigde Staten uitgebracht. Single 'Unwritten' wordt genomineerd voor een Grammy Award.

Nieuw album

Natasha Bedingfield duikt in 2006 de studio in voor de opname van haar tweede album. Het album, getiteld N.B., verschijnt in april 2007. De nieuwe plaat wordt voorafgegaan door de single 'I Wanna Have Your Babies'. Het nummer 'Soulmate' verschijnt kort daarna als tweede single. De Britse zangeres treedt op 16 juni 2007 op in de Amsterdam Arena als support-act van Justin Timberlake.