Artiest

Karsu

  1. Artiestenchevron right
  2. Karsu
Zangeres en pianiste Karsu Dönmez (Amsterdam, 1990) is nog jong maar heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder twee keer in de legendarische Carnegie Hall in New York.

Restaurant

In het Turkse restaurant van haar vader speelt Karsu Dönmez bijna ieder weekend. Mensen vragen geregeld aan haar vader of zij zal spelen die avond, want buiten deze plek is zij langzaam de wereld aan het veroveren. Mede door haar stem, die met die van Norah Jones wordt vergeleken, de eigen liedjes die zij maakt en haar pianospel werd zij uitgenodigd te komen spelen in de Carnegie hall in New York

Liefde en verdriet

Haar teksten gaan niet alleen over liefde en verdriet maar zijn ook een weergave van het dagelijks leven. Met haar mooie en expressieve verschijning weet ze het publiek mee te nemen op reis van New York tot Istanbul. Karsu schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk en etnische invloeden.

Nieuwe cd - Jazz

Jazz vormt de rode draad in haar repertoire maar de brede keuze uit verschillende muziekstijlen blijven een basis vormen van Karsu’s nummers. Voor haar nieuwe album Confession heeft Karsu gekozen voor een mix tussen jazz, pop en Turkse invloeden.

Nummers van Karsu