Naar homepage
Artiest

Blind Boys Of Alabama

  1. Artiestenchevron right
  2. Blind Boys Of Alabama
In 1939 werd op het Alabama Institute for the Negro Blind een gospelgroep opgericht. Ze noemden zichzelf de Blind Boys Of Alabama.

Leden

Blind Boys of Alabama bestond in eerste instantie uit zeven leden. Inmiddels zijn twee van de originele leden overleden, en is er een gestopt wegens gezondheidsproblemen. In de afgelopen veertig jaar traden ze op in kerken, op festivals en zelfs in stadions in Amerika en daar buiten. In 2010 traden ze nog op voor de Obama's in het Witte Huis.

Civil Rights Movement

In 1948 scoorden de Blind Boys hun eerste hit: 'I Can See Everybody's Mother But Me'. De decennia daarna stonden in het teken van optreden. In de jaren '60 sloten ze zich aan bij de Civil Rights Movement en speelden ze bij evenementen waar Dr. Martin Luther King moest spreken. De jaren '70 en '80 stonden opnieuw in het teken van optreden en albums maken. In de jaren '90 werden de Blind Boys twee keer genomineerd voor een Grammy, maar pas in 2002 sleepten ze de eerste in de wacht. Het was zeker niet de laatste, want tussen 2002 en 2005 wonnen ze ieder jaar de Grammy voor beste Gospelalbum. In totaal wonnen ze vijf Grammy's. De Blind Boys hebben gewerkt met onder meer K.D. Lang, Lou Reed, Peter Gabriel en Solomon Burke.

Nummers van Blind Boys Of Alabama