Artiest

Tessa Rose Jackson

  1. Artiestenchevron right
  2. Tessa Rose Jackson
Tessa Rose Jackson is een Amsterdamse singer-songwriter die op haar vijftiende naar Londen vertrekt om een opleiding te gaan volgen aan de befaamde BRIT School. Ze schrijft, arrangeert en produceert al haar liedjes zelf.

Tessa Rose Jackson groeit in Amsterdam op met de muziek van The Beatles, Beach Boys en Bob Dylan. Ze wordt tweetalig opgevoed door haar Engelstalige ouders. In Amsterdam volgt ze zes jaar lang pianoles aan het Junior Jazz College.

BRIT School

Op haar vijftiende emigreert ze naar Londen en volgt ze een opleiding aan de befaamde BRIT School in Londen, waar ook Adele, Amy Winehouse en Kate Nash hun muzikale carrière startten. Samen met Ben Longman vormt ze een akoestisch duo genaamd Sam's Piano en spelen ze in een jaar tijd meer dan honderd optredens.

Muziek voor reclames

Terug in Amsterdam gaat ze studeren aan het Conservatorium. Ze schrijft, arrangeert en produceert al haar liedjes zelf en componeert muziek voor reclames. Haar nummer 'Change Time' wordt gebruikt in een Duitse IKEA-reclame.

Noorderslag en 3FM Serious Talent

Live zoekt Tessa Rose Jackson de spanning op tussen klein en intiem en groots en energiek. Met een groot scala aan instrumenten zoals drums, gitaar, trompet, trombone, xylofoon en mandoline weet ze die spanning goed vast te houden op het podium. In 2013 staat ze op Noorderslag en wordt ze met het nummer 'All The King's Horses' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Debuutalbum in februari 2013

Tessa Rose Jackson laat haar muziek omschrijven als een kruising tussen een toegankelijke Feist, een iets meer poppy Fleet Foxes, een vleugje Ray LaMontagne en een beetje Edward Sharpe. Haar debuutalbum komt uit in februari 2013.

Nummers van Tessa Rose Jackson