Artiest

Mamas Gun

  1. Artiestenchevron right
  2. Mamas Gun
Britse soul/r&b-groep die net als vele andere artiesten in de 21e eeuw, eerst een flinke aanhang kweekt via websites als Myspace en Facebook voordat de traditionele media het vijftal ontdekken. In 2010 brengt Mamas Gun de debuut-cd Routes To Riches uit, met als eerste single 'You Are The Music'.

Road To Riches

De soulband Mamas Gun maakt in 2008 een goede indruk met de debuutsingle 'Pots Of Gold'. Twee jaar later brengt de band het debuutalbum Road To Riches uit dat voor een definitieve doorbraak zorgt. You Are The Music' wordt een radiohit. De Britten scoren vooral goed in Japan en Korea. In Japan bereikt het album Road To Riches zelfs de derde plek in de albumlijst. De bandnaam komt van het gelijknamige album van Erykah Badu. 

Motown

Mama’s Gun bestaat uit Andy Platts,”Professor” Rex Horan, Dave “Eighties” Burnell, Terry “Spiller” Lewis en “Union” Jack Politt. De muziek die ze maken is sterk beïnvloed door de oude Motown helden, maar ze hebben er hun eigen sound in weten te vinden. Het is groovy, romantisch, sexy maar vooral inspirerende soulmuziek.

The Life And Soul

In 2011 verschijnt het tweede album van Mamas Gun. De single 'On A String' krijgt regelmatig airplay, ook in Nederland, maar haalt de hitlijst helaas niet.