Artiest

Mr. President

  1. Artiestenchevron right
  2. Mr. President
Duits dancepop groepje dat in 1996 de Top 3 van de Nederlandse hitlijst verovert met het zomerse 'Coco Jamboo'.

Ontstaan Mr. President

Twee Duitse producers uit Bremen maken dancemuziek tot 1993 onder de naam Satellite One. Het collectief wordt uigebreid met de zangeressen T-Seven en Lady Danii en de Britse rapper Sir Prophet. T-Seven is slechts 15 jaar als ze bij de groep wordt gehaald.

De naam?

Bij een nieuwe formatie hoort ook een nieuwe naam. De M van muziek, de R van rhythm en een president is de hoogste baas. Et voilà: Mr. President.

Sir Prophet krijgt het te hoog in de bol

De eerste single is ‘M.M.’, een hommage aan Marilyn Monroe. Met de volgende single breekt de formatie door, ‘Up’n’Away’ wordt bijna een top 10-hit in Duitsland. Er ontstaat onenigheid tussen de leden en de rapper Sir Prophet stapt uit de groep. Volgens de dames krijgt de rapper het namelijk te hoog in de bol en valt er niet meer met hem samen te werken.

De wereldhit 'Coco Jamboo'

Er wordt een nieuwe rapper gevonden met de naam Lazy Dee. Hij brengt iets meer reggae in de groep. Het tropische geluid en eurodance slaat aan, ‘Coco Jamboo’ wordt een internationale hit. Het album Up’n’Away komt uit in 1996 en wordt ook een succes. Over de betekenis van 'Coco Jamboo' is niet iedereen het eens. Zo zou het in het Spaans betekenen "je hersens kraken".

Nog een Mili Vanilli?

In Duitsland ontstaat een hetze tegen de zangeressen van Mr. President als ze in een radioprogramma live niet de noten van hun liedjes halen. De bladen schrijven dat de dames helemaal niet zingen op de muziek van Mr. President en spreken er schande van. De groep ontkent alle geruchten. Maar ja, de wereld heeft net de fopsterren van Milli Vanilli ontmaskerd dus hier trappen we niet nog een keer in.

De albums van Mr. President

De albums die Mr. President uitbrengt zijn Up 'n Away: The Album (1995), We See The Same Sun (1996), Night Club (1997) en Space Gate (1999).

'Coco Jamboo' en andere hits

In Duitsland zijn 'Up'n Away', 'I Gave You My Heart', 'Coco Jamboo', 'Jojo Action' en 'Take Me To The Limit' allemaal hits. Internationaal gezien is alleen 'Coco Jamboo' een succes.

Nummers van Mr. President